09.06.2017

BİRİNCİ TÜRKİYE’DEN

Kursiyerlerimizden İstanbul-Kadıköy Sahra-i Cedid Camii İmam Hatibi Habip Deveci Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışmasında dünya birincisi oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığınca bu yıl beşincisi düzenlenen Türkiye Uluslararası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışmasına 62 ülkeden toplam 120 yarışmacı katıldı.

19-23 Mayıs 2017 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen yarışma Hafızlık ve Kur’an-ı Kerimi Güzel okuma olmak üzere iki dalda gerçekleştirildi.

Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma dalında Ülkemiz adına yarışan İstanbul-Kartal  Sahra-i Cedid Camii İmam Hatibi Habib Deveci’ye Birincilik Ödülü 24 Mayıs 2017 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kongre Merkezinde düzenlenen törende Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından verildi.