30.01.2017

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI

Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürlüğü

AŞERE-TAKRİB HİZMET İÇİ EĞİTİM KURSUNA KURSİYER SEÇİMİ SINAV DUYURUSU

Kur'an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım unvanlarında görevli personelin, özellikle Kur'an-ı Kerim'i usulüne uygun, doğru ve güzel okumalarını sağlamak, kıraat ilminde bilgi ve becerilerini geliştirmek, Aşere /Takrib alanında etkin ve yeterli hale gelerek uzmanlaşmalarını temin etmek amacıyla 2017 yılı içerisinde Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezinin sevk ve idaresinde Üsküdar Yıldırım Beyazıt Camii Müştemilatındaki Kerime Hatun Kur’an Kursunda  "Aşere/Takrib Hizmet İçi Eğitim Kursu" düzenlenecektir.

Söz konusu kursa erkek görevliler arasından sözlü sınav usulüyle 25 kursiyer alınacak, müracaatlar alındıktan sonra sınav safahatı ayrıca duyurulacaktır.

I.ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR:

I. Son başvuru tarihi itibariyle (17 Şubat 2017)

a. İstanbul İl Genelinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4'üncü Maddesinin (A) bendi statüsünde kadrolu devlet memuru olarak çalışıyor olmak,

b. Askerlikle ilişiği bulunmamak,

c. Memuriyette adaylığı kaldırılmış olmak,

d. En az imam hatip lisesi mezunu olmak, (Dini yüksek öğrenim mezunu olmak tercih sebebidir.)

e. Halen uzun süreli yurtdışı görevinde bulunmamak,

f. Başkanlıkça düzenlenen uzun süreli ihtisas kursu kursiyeri olmamak,

h. Hafız olmak,

II. BAŞVURU, SINAV İŞLEMLERİ ve DİĞER HUSUSLAR

A. BAŞVURU:

Adaylar;

17 Şubat 2017 Cuma günü mesai bitimine kadar, kursa katılmak istediklerini belirtir dilekçelerini bağlı bulundukları ilçe müftülüğüne vereceklerdir. İlçe Müftülükleri adayların dilekçelerini inceleyerek, yukarıda belirtilen şartları haiz personelin listesini aşağıdaki forma uygun olarak hazırlayarak en geç, 22 Şubat 2017 Çarşamba günü mesai bitimine kadar İstanbul İl Müftülüğüne ulaştıracaktır. İlçelerden gelen listelerin İl Müftülüğünce tevhit edilmesiyle oluşturulan sınava esas aday listesi üst yazı eşliğinde Eğitim Merkezimize ulaştırılacaktır.

B. SINAV İŞLEMLERİ:

a. Eğitim Merkezimizce belirlenen sınav tarihleri www.istanbulegitim.diyanet.gov.tr adresinden ilan edilecektir.

b. Adaylar sınava gelirken; T.C. kimlik no'sunun yer aldığı belgelerinden birini (nüfus cüzdanı, pasaport veya ehliyet) yanlarında bulunduracaklardır.

d. Sözlü sınavda 70 ve üzeri puan alan adaylar arasından puan sırasına göre ilk 25 personel kursa alınacaktır.

C. DİĞER HUSUSLAR:

a. Gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilen adayların başvuru ve sınavları geçersiz sayılacak, kursa katılmış olmaları halinde kursla ilişikleri kesilecek ve haklarında yasal işlem başlatılacaktır.

b. Sınav ve sonuçları ile ilgili Eğitim Merkezimizin internet sitesinden (www.istanbulegitim.diyanet.gov.tr)  yapılan tüm duyurular tebligat sayılacaktır. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

c. Bu ilandaki şartlar, sadece bu sınav ve sınava bağlı işlemlerle ilgilidir. Bundan sonraki sınavlar için müktesep teşkil etmeyecektir.

d. Kursa katılan Kur’an Kursu Öğreticileri için derslerden muafiyet söz konusu olmayacak, İmam Hatip ve Müezzin Kayyımlar kursun devam ettiği günlerde öğle ve ikindi namazlarındaki görevlerinden muaf tutulacaktır.

e. Kursiyerler kurs süresince Yurtdışı, Hac ve Umre gibi görevlerde bulunamayacaktır.

III. SINAV KONULARI:

a. Kur'an-ı Kerim: Meal ve Tecvit,