09.11.2016

ÇIKTIK YOLA BİSMİLLAH İLE

Kanuni Sultan Süleyman Han'ın Hatırası, Mimar Sinan’ın yadigarı, 500 yıllık çınar yeniden hayat buldu.

1977-2002 yılları arasında Haseki Eğitim Merkezi olarak birçok müftü ve vaizin ihtisasına ev sahipliği yapan Haseki Külliyesi; restore ve tefriş edilerek Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi ismiyle yeniden Kur’an Sedasıyla buluştu.

2002 yılında Haseki Eğitim Merkezinin Pendik’e taşınmasının ardından boş kalan ve aradan geçen 14 yılın ardından Vakıflar Genel Müdürlüğünün restorasyon çalışmasını bitirmesiyle 2014 yılının Ağustos ayında Diyanet İşleri Başkanlığına tekrar tahsis edilen Haseki Külliyesi’nin Eğitim Öğretime açılabilmesi için yapılan çalışmalar tamamlandı.

Eğitim Merkezimizin sevk ve idaresinde; Haseki Külliyesi, Dülgerzâde Kur’an Kursu ve Mihrimah Sultan Camiinde 3 yıl süreyle devam edecek Aşere Takrip Kursları başladı. 14 Mart 2016 tarihinde Eğitim Hizmetleri Genel Müdürümüz Prof. Dr. Ali ERBAŞ, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman ŞAHİN, İstanbul Vali Yardımcısı Osman ATEŞ, Emekli Eğitim Görevlilerinden Ali Rıza TEMEL, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Mehmet Emin MAŞALI, İl Müftü Yardımcısı Mehmet YAMAN, Bahçelievler Müftüsü Ömer Faruk BİLGİLİ, Fatih Müftüsü İrfan ÜSTÜNDAĞ, Sultangazi Müftüsü Yusuf SARIKAYA  ve seçkin bir davetli grubunun katıldığı törende Eminönü Yeni Camii İmam Hatibi Ferruh MUŞTUER Hocamızın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle  yine yeni yeniden BİSMİLLAH dedik.

Kendisi de Haseki Eğitim Merkezi Mezunu olan Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali ERBAŞ Hocamız konuşmasında; Haseki’de kursiyer oldukları dönemdeki hatıralarını anlatarak, kendi dönemlerindeki Külliye ile Bugün ki Külliyeyi kıyaslayıp, emeği geçenlere teşekkür etti.

Eğitim Merkezimizin açılışından bu günlere gelinceye kadar her aşamasında destek veren ve yol gösteren Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanımız Hafız Osman ŞAHİN Hocamız konuşmasında; Külliyenin yeniden hayat bulmasından dolayı mutluluğunu ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti. Kıraat ilminin önemini ve Kurra Hafızlara olan ihtiyacı dile getiren Kurul Başkanımız, kurra hafız adaylarıyla Külliyenin yeniden asıl kimliği ile mana bulacağını ifade etti.

Vali Yardımcımız Sayın Osman ATEŞ Konuşmalarında; Yüzlerce aday arasından seçilerek böylesine önemli bir mekanda kursa devam etmenin büyük bir fırsat olduğunu belirterek kursiyerlerimizin bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi. Ülkemiz, Milletimiz ve İslam Alemi için her bir ferdimizin üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmesi gerektiğini, bu bağlamda din görevlisi olarak yükümüzün ağır, sorumluluğumuzun büyük olduğunu ifade etti.

Eğitim Merkezi Müdürümüz Osman EGİN Hocamız konuşmalarında; 2014 yılında açılan Eğitim Merkezimize ev sahipliği yapan Haseki Külliyesi’nin tezyin ve tefriş çalışmalarının tamamlanması ve eğitim öğretime hazır hale getirilebilmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini, bugün gelinen noktada Külliye’nin yeniden ihyası ve kubbelerinde yeniden Kur’an Sedalarının yankılanmasından mutlu olduklarını ifade ederek, bu uğurda destek olanlara ve emeği geçenlere teşekkür etti.

14 Mart 2016 tarihi itibariyle başlayan Aşere Takrip Kurslarımızda Haseki Külliyesinde 25, Dülgerzâde Kur’an Kursunda 20 ve Mihrimah Sultan Camiinde 20 olmak üzere toplam 65 Hafızımız, Kurrâlık makamına yükselmek için emek verecek.