20.03.2024

DİNİ İHTİSAS MERKEZİMİZDE NÖBET DEĞİŞİMİ

2014 yılından beri Dini İhtisas Merkezimizde kurucu müdür olarak görev yapan Osman EGİN Hoca’nın emekliye ayrılmasından sonra yerine Bursa Dini İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Muhammed COŞKUN atandı ve 15 Mart 2024 Cuma günü Müdürlüğümüzde devir teslim töreni yapılarak göreve başladı. Törene Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali ERBAŞ, Reisülkurra Mustafa DEMİRKAN, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman ŞAHİN, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi ARPAGUŞ, TDV Genel Müdürü İzani TURAN, kurucu müdürümüz Osman EGİN, İstanbul Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Muhammet Emin KILIÇ, İstanbul Anadolu Dini İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Murat OSMANOĞLU, İstanbul İl Müftü Yardımcıları Dr. Mustafa YAVUZ, Selahattin Yılmaz, Metin AKBAŞ, İsa AKTAŞ, Ayşe COŞKUN, Fatih İlçe Müftüsü Hüseyin BAŞ, Beylikdüzü İlçe Müftüsü Kadir KOÇAK, Esenyurt İlçe Müftüsü Selami AYKUL, Eğitim Görevlilerimiz Dr. Mehmet TEKİN, Halim GARİP, Abdullah ÖZKAN, emekli Kur’an Kursu Öğreticisi Kurra Hafız Mahmut EKŞİ, Beylerbeyi Abdullah Ağa Camii İMAM-Hatibi Ekrem ÖZTÜRK, tüm daire personelimiz ve diğer misafirler katıldılar.

Merasim Egitim Görevlimiz Abdullah ÖZKAN’ın okuduğu Kur’an tilavetiyle başladı. Ardından Osman EGİN, Başkanlığımızda uzun yıllar hizmet etmenin huzuruyla emekli olduğunu ancak hizmetlerine devam edeceğini ifade ederek yeni atanan Müdürümüze hayırlı olsun dileklerini iletti. Müdürümüz Dr. Muhammed COŞKUN da Osman EGİN’e teşekkür ederek tecrübelerinden her zaman istifade etmeye hazır olduğu ifade etti. Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali ERBAŞ uzun yıllar bu görevi deruhte eden Osman EGİN’e teşekkür plaketi takdim etti ve bundan sonraki hayatında sağlık ve esenlik diledi, ayrıca Dr. Muhammed COŞKUN’u da tebrik ederek başarılar diledi. Katılımcılar da her iki müdürümüze tebriklerini ilettiler. Ardından Prof. Dr. Ali ERBAŞ, Reisülkurra Mustafa DEMİRKAN ve İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi ARPAGUŞ hocalarımız dua ettiler. Merasim toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.